Sverige kan hjemsende afviste irakere

Det er måske snart slut med at lade afviste asylansøgere fylde op i danske asylcentre

Slettet Bruger,

20/02/2008

Det er måske snart slut med at lade afviste asylansøgere fylde op i danske asylcentre. Sverige har lavet en aftale med Irak, der gør det muligt at sende afviste irakere hjem, og den bør Danmark kopiere. Det mener både Dansk Folkeparti og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), skriver Jyllands-Posten.

Selvom irakerne har fået afvist deres asylansøgning, har det ikke været muligt at sende dem hjem med tvang, da Danmark ikke har en hjemsendelsesaftale med den irakiske regering. Men nu kan de afviste asylansøgere, spillede en stor rolle i sidste års valgkamp, være en saga blot.

"Når Sverige har fået en aftale, der gør det muligt, bør Danmark uden større problemer kunne få det samme. Alene nyheden om, at det vil kunne ske med tvang, vil få flere til at rejse hjem. Det så vi med afghanerne," siger Peter Skaarup (DF) til Jyllands-Posten.

Morgenluft
Indtil nu har det kun været muligt at hjemsende kriminelle asylansøgere, men integrationsministeren så gerne, at aftalen kom til at omfatte alle afviste.

"Den svenske aftale får mig til at vejre morgenluft, og vi maser på. For det er klart, at kan Irak lave en aftale med Sverige, er det jo et argument for, at vi kan få noget lignende," siger Birthe Rønn Hornbech til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: