Sverige indfører kønsligestilling for trafiksignaler

Fra og med nytår vil et gå dame-signal også kunne sættes op ved fodgængerovergange i Sverige - ikke kun en gå mand som i dag

Slettet Bruger,

01/05/2008

Fra og med nytår vil et gå dame-signal også kunne sættes op ved fodgængerovergange i Sverige - ikke kun en gå mand som i dag. Det har regeringen i Stockholm besluttet, skriver Ritzaus Bureau. Beslutningen er truffet af hensyn til kønnenes ligestilling, der ifølge svenskerne også bør komme til udtryk ved den ligelige adgang for figurer af henholdvis han- og hunkøn i trafikskiltningen.

I Sverige kaldes signalet "Fru Gåmand" og skal enten sættes op alene eller sammen med et "Hr. Gåmand"-signal. Beslutningen er taget, efter at flere kommuner i ligestillingens navn allerede er begyndt at sætte gådame-signaler op.

Regeringen har givet Vägverket frem til oktober til at designe en gådame-signal, som så skal være færdig til at sættes op efter nytår.

Beslutningen er taget, efter at flere svenske kommuner i ligestillingens navn allerede er begyndt at sætte gådame-signaler op, men de signaler strider imod den gældende vejskilteordning i Sverige, hvorfor den nu er ændret af regeringen.

[email protected]

Kilde: