Svenske virksomheder terrortruet

Slettet Bruger,

16/09/2007

En lydfil på en irakisk baseret al-Qaeda-hjemmeside truede i går kunstneren Lars Vilks og chefredaktør Ulf Johansson på livet for at have tegnet og offentliggjort Muhammed med en hundekrop. Men også flere svenske firmaer fik en trussel med på vejen.

"Vi ved, hvordan vi kan tvinge jer til tilbagetog, og hvis I ikke gør det, så se bare hvordan vi vil angribe jeres store virksomheders økonomi, heriblandt Ericsson, Scania, Volvo, IKEA og Electrolux," hed det ifølge Ritzau i lydfilen.

Og meldingen vækker bekymring. Mobiltelefonmastodonten Ericsson meddeler, at man vil fjerne virksomheders flag og bannere med logo for ikke at være for synlige i urolige dele af Mellemøsten.

"Vi opfatter det her alvorligt. I løbet af dagen har vi kontaktet alle vores sikkerhedsansvarlige i Mellemøsten og informeret om denne trussel. Vi har bedt dem om at gøre alle vore ansatte i regionen opmærksomme på vore sikkerhedsrutiner på stedet," siger Ericssons pressechef, Åse Lindskog, til nyhedsbureauet TT.

Hos møbelvirksomheden IKEA er man også bekymrede. Her ønsker man dog ikke at oplyse, hvilke initiativer man vil iværksætte for at imøde den fundamentalistiske trussel.

Volvo har en fabrik i Iran og mange ansatte i Irak. Også her er man igang med at undersøge, hvilke sikkerhedsforanstaltninger, man skal træffe.

[email protected]

Kilde: