Svenske medier forsvarer Muhammed-tegninger

Slettet Bruger,

30/08/2007

Af IKKEMIG 2

Svenske medier bakker op om avisen Nerikes Allehandas beslutning om at offentliggøre tegninger af Muhammed med en hundekrop. Tegningerne var lavet af den svenske kunstner Lars Vilks, der havde svært ved at finde nogen, der ville lægge lokaler til tegningerne.

"Ytringsfrihedens styrke består i, at den tolererer - og beskytter - ikke blot komfortable, harmløse og ukontroversielle holdninger, men også de, der er smagsløse, kontroversielle, foruroligende og fornærmende," skriver Peo Wärring, der er formand for trykkefrihedsgruppen i den svenske sammenslutning af avisudgivere, Tidningsutgivarna, i en pressemeddelelse.

Den svenske regering har modtaget en klage over avisen fra den iranske regering, hvor præsident Mahmoud Ahmadinejad udpeger "zionister" som ansvarlige for offentliggørelsen af de profet-krænkende tegninger.

Både moskeer og Muhammed-tegninger må forsvares
Avisen Nerikes Allehanda har i en leder forsvaret offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne.

"Et liberalt samfund må være i stand til at gøre to ting på samme tid. På den ene side må det være i stand til at forsvare muslimers ret til religionsfrihed og deres ret til at bygge moskeer. På den anden side må det også være tilladt at latterliggøre Islams mest fremtrædende symboler - lige så vel som andre religioners symboler," kan man læse i den engelsk oversættelse, der er blevet lagt på nettet her.

[email protected]

Kilde: