Svensk avis: Khader ville være en velsignelse

Slettet Bruger,

12/11/2007

Den danske valgkamp, og særligt Naser Khader vækker interesse hos udlandske medier. Gæster på Toga Vinstue kunne i lørdags se både NRK og Al Jazeera følge Khader, da han var gæstebartender på det politiske værtshus. Og læsere af den svenske avis Expressen kan nu også læse om Khader på lederplads i dagens avis. Lederen fokuserer på slagsmålet mellem Khader og Kjærsgaard om hvem, der skal have afgørende indflydelse på den borgerlige regering.

Den danske fremmedfjendtligheds dronning, Pia Kjærsgaard, har måske mere end nogen anden sat dagsordenen for den politiske debat i Danmark under de senere år. Hendes parti Dansk Folkeparti har ageret støtteparti for den borgerlige regeringen och derigennem tiltaget sig en uproportionel stor indflydelse på politiken," lyder lederens vurdering af Danmark 2001-2007.

Til gengæld har Expressen store forhåbninger til Naser Khader og dennes eventuelle indflydelse på VK-regeringen. Selv om Khader i "grunden forsvarer den restriktive danske flygtningepolitik", så vil det give asylpolitikken et mere menneskeligt ansigt, skriver avisen.

"Det ville selvsagt være en velsignelse, hvis Khader blev det nye ansigt udadtil, som den der angiver tonen i flygtningedebatten i stedet for Pia K," fortsætter.

Ikke noget for Sverige
Lederen rundes af med at beskrive den danske borgerlighed som et mareridtseksempel for den borgerlige svenske regering. Danmark er trukket til venstre på økonomiske spørgsmål og til højre på værdimæssige spørgsmål, hvilket sætter den danske højrefremgang i et knap så flatterende lys, skriver Expressen.

"Den svenske borgerlighed har været forbilledligt immun mod alle højretendenser, der spiller på fremmedfjendskhed. Det skal vi være inderligt taknemmelige for. Der findes desværre ingen garantier for at fremmedfjendtligheden ikke kommer ind i rigsdagen alligevel, gennem sverigedemokraterne, ved næste valg. Så hvordan det end går ved morgendagens valg, er der al mulig grund til at følge udvikling i vores naboland," slutter den svenske leder.

[email protected]

Kilde: