Studerende i kø for gratis psykolog-hjælp

Slettet Bruger,

06/06/2007

Studerende mener i langt højere grad, at de har krav på gratis psykolog-hjælp under uddannelsen. Siden 1991 har Studenterrådgivningen oplevet en stigning på 189 procent af sager, hvor studerende henvender sig med et problem, skriver Jyllands-Posten. Det betyder, at flere bliver afvist.

"Nogle gange må vi sige til en studerende, at der måske er tid ved (studenter-)præsten. Jeg synes ikke om, at vi er nødt til at gøre det. For når en studerende henvender sig til os, er det fordi vedkommende har brug for vores hjælp," siger Else-Marie Stilling, direktør for Studenterrådgivningen, til Jyllands-Posten.

For at få studerende hurtigere gennem studiet vil regeringen over de næste tre år bruge mere end 200 mio. kr. fra Globaliseringspuljen, der skal bruges på forskning og uddannelse. Else-Marie Stilling mener, at hendes afdeling også burde modtage flere penge, men har indtil nu fået et nej fra videnskabsminister Helge Sander (V.)

Tærsklen er lavere
Det undrer ikke studiechef på Københavns Universitet, Jakob Lange, der mener, at pengene kan gives bedre ud.

"Hvis jeg havde 30 mio. kr., er jeg heller ikke sikker på, at pengene skulle gå til Studenterrådgivningen. Al erfaring viser, at der næsten kan være et umætteligt behov for den slags gode," siger han og fortsætter:

"Jeg under gerne Studenterrådgivningen flere penge, men måske var pengene bedre givet ud til f.eks. en mentorordning."

Else-Marie Stilling erkender, at tærsklen for, hvornår de studerende beder om hjælp, er blevet lavere.

"Vi har ikke amerikanske tilstande, men man kan sige, at de unge i dag gerne vil gøre noget ved deres problemer. De kommer hurtigere og beder om hjælp."

mkr

Kilde: