Studenteroprør mod Hugo Chavez

Slettet Bruger,

24/10/2007

Cirka 20.000 universitetsstuderende stødte i går sammen med politi og regeringsvenlige demonstranter i Venzuelas hovedstad Caracas. Politiet skød tåregas efter demonstranterne, der er kritiske over for Præsident Hugo Chavez´forslag til en ny forfatning. Det skriver BBC News. Studenterne forsøgte at nå frem til parlamentet under parolen "nej til reformer - ja til demokrati", men blev bremset af myndighederne. Mindst fem studerende blev såret, oplyste studenterlederen med det i andre kredse så velklingende navn, Stalin Gonzales til en lokal tv-station.

"Der er......en del af dette land, der forkaster disse reformer og vi vil høres," sagde Gonzalez videre.

Modstanden mod at lade de unge demonstrere ved parlamentet står i skarp kontrast til de mange Chavez-venlige demonstrationer, som myndighederne tillader, mener Stalin Gonzalez.

"Det er et klart bevis på politisk diskriminination," udtalte han.

Forfatningsændringen skal blandt andet give Hugo Chavez mulighed for at genopstille som præsident ved udløbet af den nuværende valgperiode i 2012. Samtidig øges myndighedernes mulighed for at indføre, og agere under, undtagelstilstand, hvad kritikere frygter vil føre til uretsmæssige anholdelser.

Chavez selv har erklæret at ændringerne er nødvendige for Venezuelas overgang til socialisme.

[email protected]

Kilde: