Stor opstandelse over konservativ homo-kritik

Slettet Bruger,

06/10/2007

"Børn har bedst af både at have både en mor og en far. Punktum." Sådan lød meldingen forleden dag fra de Konservatives socialordfører, Tom Behnke, der afviste at bruge en million kroner på at undersøge, om adoptivbørn i homoseksuelle familier er dårligere stillet end adoptivbørn i heteroseksuelle familier. Årsagen: "Hvis en sådan undersøgelse endte med at konkludere, at børn har det rigtigt godt hos homoseksuelle familier, så ville det ikke ændre ved, at vi mener, at børn har bedst af både at have både en mor og en far," sagde Tom Behnke ifølge Information.

Udtalelsen bliver nu mødt med forargelse blandt homoseksuelle - også i Information.

"Han tager vores børn som gidsler, når han insisterer på at forskelsbehandle dem. Det minder jo om eugenik (arvehygiejne, red.), hvis han mener, at Folketinget skal bestemme, hvem der får børn. Det er meget sølle," siger Søren Laursen, retspolitisk talsmand for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Tryg opvækst
Også i Børns Vilkår har man svært ved at finde en grimasse, der kan passe.

"Jeg fuldstændig uenig i de synspunkter, som han kommer med. Det afgørende er, at børn får en tryg opvækst. Så er det rasende ligegyldigt, om forældrene er far og far eller mor og mor," siger Peter Albæk, formand for Børns Vilkår.

Tom Behnke slår fast, at han ikke har tænkt sig at blande sig i, hvem der må få børn i dagens Danmark.

Mor og far bedst
"Gud har bestemt, at der skal en mand og en kvinde til at få børn. Det er ikke noget, som Folketinget bestemmer," siger han og fastholder, at børn har bedst af både at have en mor og en far.

"Men samtidig ved vi, at mange børn lever i familier med to gange mor eller to gange far og har det rigtigt godt. Og netop derfor er der altså ingen grund til, at vi finansierer en undersøgelse af disse børns vilkår," siger Tom Behnke til Information.

[email protected]

Kilde: