Stop vandhysteriet - det hjælper ikke på noget

Drik vand og masser af det

Slettet Bruger,

19/04/2008

Drik vand og masser af det. Sådan lyder helseråd, der giver overdreven indtagelse af vand æren for at rense huden, afgifte kroppen og kurere hovedpine. Men ifølge sagkundskaben er der intet hold i myterne, beretter Berlingske Tidende.

Forskere fra University of Pennsylvania har gennemgået vandets helseeffekter, og de kan ikke finde et eneste bevis for, at litervis af vand gør os hverken kønnere eller sundere. Det samme resultat nåede man frem til i tidsskriftet for Den norske legeforening i 2003. Her konkluderede forfatterne, at der ikke var nogen videnskabelig grund til at indtage mere end en liter vand om dagen. De understregede dog, at noget andet kunne gøre sig gældende for mennesker med et højt aktivitetsniveau eller visse sygdomme.

En af helsemyterne er, at to-tre liter vand renser os for giftstoffer. Og forskere har da også fundet ud af, at jo mere vand man drak, jo mere natrium udskilte nyrerne. De fandt dog ikke nogen helsegevinst ved dette.

Johanne Sundby, professor i samfundsmedicin ved universitetet i Oslo, siger til Forskning.no, at at kroppen allerede har en god evne til at rense for affaldsstoffer gennem nyrer, lever og tarmen. Den eneste medicinske effekt, der er ved at drikke mere vand, er, at man tisser mere.

[email protected]

Kilde: