Statslige midler i autonomhus?

Måske er det ikke kun københavnske skatteborgere, der må ærgre sig over at være med til at finansiere kommunens nye gave til de autonome på Dorthea...

Slettet Bruger,

12/04/2008

Måske er det ikke kun københavnske skatteborgere, der må ærgre sig over at være med til at finansiere kommunens nye gave til de autonome på Dortheavej. Den konservative folketingspolitiker Helle Sjelle frygter, at statens penge gennem de såkaldte "Kvarterløftsmidler" er blevet brugt til at indrette det hus, som de autonome overtager pr. 1.juli.

"Staten har siden 1997 brugt over 150 mio. kr. på at løfte Nordvest-kvarteret i København. Hvis det viser sig, at der er brugt statspenge på Kulturhuset på Dortheavej, som fra 1.juli bliver nyt ungdomshus, så mener jeg, at det er misbrug af statens penge. Det er naturligvis helt uacceptabelt og stik imod ånden intentionerne med kvarterløftsmidlerne," skriver Sjelle i en pressemeddelelse.

12 områder i Danmark har deltaget i kvarterløftsindsatsen, som staten samlet har brugt 1,3 milllarder på. Pengene er senest blevet administret af Integrationsministeriet og derfor vil Sjelle nu bede Birthe Rønn Hornbech om at redegøre for, om alle danskere er økonomiske bidragsydere til de autonomes nye tilholdssted.

[email protected]

Kilde: