Staten lagde patienters oplysninger ud på nettet

Følsomme oplysninger om omkring 25

Slettet Bruger,

04/04/2008

Følsomme oplysninger om omkring 25.000 patienter har i månedsvis ligget fuldt tilgængelige på statens internetside Sundhed.dk. Det drejer sig om patienter fra Århus Sygehus, hvis personumre og diagnoser først blev fjernet i slutningen af 2007. Det beretter Nyhedsavisen.

De følsomme oplysninger var tilgængelige gennem to dokumenter med forskningsresultater. Dokumenterne indeholdt to grafer over 25.000 patienter fra det tidligere Århus Amt, som havde medvirket i en undersøgelse. Ved at klikke på datamaterialet bag graferne, fik besøgende adgang til en liste over patienternes personnumre og hvad de fejlede.

"Det er en meget beklagelig fejl, og vi sørgede selvfølgelig for, at oplysningerne straks blev fjernet fra sundhed.dk, da vi blev gjort bekendt med situationen," siger regionsdirektør Bo Johansen i en pressemeddelelse.

Institut for Folkesundhed på Århus Universitet opdagede fejlen i forbindelse med et rutinetjek i slutningen af 2007, hvorefter oplysningerne blev fjernet. Alle de berørte er blevet kontaktet ved et personligt brev, skriver Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: