Staten hives i retten om rygelov

Slettet Bruger,

07/08/2007

Der er tale om et ulovligt indgreb i ejendomsretten, når staten bestemmer, om der må ryges på værtshuse og restauranter, mener restaurantører, der nu har besluttet sig for at anlægge sag mod staten.

Det sker, efter at restaurantørerne mandag rådførte sig med en advokat, der gav dem gode chancer for at vinde sagen.

"Vi mener, at loven overtræder vores ejendomsret og mulighed for selv at drive vores forretninger. Vores advokat havde flere andre indgangsvinkler ud over grundloven, og han mener, at vi har gode muligheder for at vinde. Ellers ville han ikke have taget sagen," siger formand for Restauratørforeningen af 1881, Bente Pedersen, til Ritzau.

SF parate til totalforbud
På Christiansborg frygter man dog ikke det retslige opgør. SF er parate til at indføre et totalforbud mod røg, hvis rygeloven skulle vise sig ikke at holde i retten. Men det er der ingen grund til at frygte, mener Venstres sundhedsordfører Jørgen Winther, der ikke giver restauratørerne store chancer for et medhold.

"Politikere har helt indlysende ret til at lovgive for at give befolkningen de sundeste betingelser. Hvis en domstol siger, at vi ikke må lovgive angående sund luft, så kan offentlige myndigheder heller ikke blande sig i, hvor meget nitrat landmændene må lægge ud på markerne," siger han.

[email protected]

Kilde: