Støtte til reaktionære fundamentalister skaber intern splid i Enh.L.

Slettet Bruger,

22/08/2007

Da Enhedslistens folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid sidste måned erklærede sin støtte til de styrker, der angriber danske soldater i Irak, var der ikke tale om en enlig svale. Det mener Socialistisk Arbejderparti (SAP), som var med til at danne Enhedslisten. I SAP er man bekymret for, at en hårdkogt minoritet i Enhedslisten er villige til at støtte alle og enhver, der hader USA.

"Enhedslistens aktuelle problemer kan altså ikke udelukkende forklares med Asmaas person, synspunkter og udtalelser. Det er også et politisk problem, at et mindretal er parate til erklære deres støtte til reaktionære fundamentalister, blot fordi de kæmper mod USA, Storbritannien og Danmark," lyder det i et ugebrev fra SAP's forretningsudvalg.

I et interview med Socialistisk Arbejderavis udtalte Asmaa Abdol-Hamid, at det er "nødvendigt, at vi støtter f.eks. irakernes kamp mod besætterne," da modstanden blot er "et udtrykt for almindelige menneskers rimelige ønske om at få et bedre liv."

"Utroværdige forklaringer"
Enhedslisten valgte at bakke op om Asmaa Abdol-Hamids udtalelser, som man mente var blevet misfortolket af pressen. Og det "tvang dem ud i utroværdige forklaringer," mener SAP.

Enhedslistens udenrigsordfører, Rune Lund, ser kritikken "som et udtryk for den generelle bekymring over den megen medietumult omkring Enhedslisten i løbet af sommeren" og fastholder, at Asmaa Abdol-Hamid er blevet fejlfortolket.

"Men hvad forskellige smågrupper udenfor Enhedslisten mener, er ikke det mest interessante her i verden. Jeg er mere optaget af de debatter, der foregår blandt Enhedslistens medlemmer og hovedbestyrelsen. Det er her, vi formulerer vores politik. Det irriterer mig dog hver gang, når nogle viderebringer faktuelt forkert påstande om, at Asmaa eller folketingsgruppen skulle have udtrykt støtte til konkrete væbnede grupper i Irak. Det er Enhedslistens helt klare politik, at det gør vi ikke," siger Rune Lund til tv2.dk.

[email protected]

Kilde: