Splittet fagbevægelse: FOA pisker en stemning op

Sammenholdet mellem fagbevægelsens top-chefer vakler, efter at FOA-formand Dennis Kristensens er gået til angreb på statsminister Anders Fogh Rasmu...

Slettet Bruger,

03/01/2008

Sammenholdet mellem fagbevægelsens top-chefer vakler, efter at FOA-formand Dennis Kristensens er gået til angreb på statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). FOA-formanden beskyldte statsministeren for i sin nytårstale at lægge en "rygende pistol" på bordet i forbindelse med fagforeningernes lønkrav på vegne af de offentligt ansatte. Men i virkeligheden er det Dennis Kristensen, der har pistolen fremme, siger flere fagforeningsbosser ifølge berlingske.dk.

"Vi har ikke brug for at piske stemningen yderligere op. Jeg mener faktisk, at FOA lagde en rygende pistol på bordet, inden statsministeren holdt sin tale, ved at melde ud, at de nærmest allerede er på vej i konflikt," siger Kim Simonsen, formand for HK/Kommunal, til berlingske.dk.

Hos akademikerne undrer man sig over, hvad man opfatter som dobbeltmoral fra Dennis Kristensens side.

Går for langt
"Det er at gå for langt at sige, at statsministerens tale er indblanding i overenskomstforhandlingerne. Jeg undrer mig lidt over, at det netop er Dennis Kristensen, der bliver stødt. Han har jo talt for, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti skulle øremærke penge til bestemte faggrupper, og det er da decideret politisk indblanding," siger Sine Sunesen, topforhandler for statens ansatte og formand for Akademikernes Centralorganisation.

FOA-bossen afviser imidlertid kritikken fra sine kolleger.

"Det generer mig, at den samme regering, som siger at de ikke vil blande sig i overenskomstforhandlingerne med en ekstra lønpose til kvindefagene, samtidig går ud og siger, at vi ikke må stille for store krav," siger Dennis Kristensen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: