Solidt VKO-flertal i ny måling

94 mandater til VKO mod 81 til oppositionen

Slettet Bruger,

13/04/2008

94 mandater til VKO mod 81 til oppositionen. Det er resultatet af en meningsmåling foretaget for Rambøll Management for Jyllands-Posten. Trods en uge med kritik af Anders Fogh Rasmussen for at fokusere for meget på en international toppost og af Lars Løkke Rasmussen for at drikke rødvin for skatteborgernes penge, får Venstre en lille fremgang til 27,5 procent i målingen.

"Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at vælgerne stemmer på baggrund af politik og ikke personsager. Vores politik er stringent. Vi holder, hvad vi lover, mens oppositionen ikke har noget samlet at byde på," siger partiets politiske ordfører Inger Støjberg til Jyllands-Posten.

Da såvel DF som De Konservative holder niveauet fra novembervalget, styrkes VKO samlet set i forhold til oppositionen. Ikke mindst da både Enhedslisten og Ny Alliance holder deres meningsmålingstrend og dømmes ude af Folketinget.

Blandt oppositionspartierne, der kommer ind, er der fortsat næsten dødt løb mellem S og og SF om at være største parti. SF står til 19,1 procent, mens S med 20,3 procent ligger otte mandater under valgresultatet.

"Der er ikke andet at gøre end at lægge politik frem. Hvis ikke socialdemokraterne går frem, bliver det langt sværere at få et andet regeringsflertal," siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen til Jyllands-Posten i en komentar til målingen.

[email protected]


Kilde: