Socialdemokratisk folketingsmedlem vender sig mod "liberalistisk demokratur"

Slettet Bruger,

30/07/2007

S-folketingsmedlemmet Ole Vagn Christensen lader ikke kritik fra historikere ødelægge sin hyldest til Lenin. Tværtimod anklager han sine kritikere for at være tilhængere af "liberalistisk demokratur".

"Jeg skal love for, at debattørerne, som jeg vil betegne som tilhængere af liberalistisk demokratur, har følt sig kaldet til at angribe mig i JP, fordi jeg har tilladt mig at bruge en kommentar til at korrekse Adam Holm for at pålægge Lenin ansvaret for Stalins rædselsregimes udryddelse af kulakkerne," skriver det socialdemokratiske folketingsmedlem i et læserbrev i Jyllands-Posten.

Ole Vagn er blevet kritiseret fra flere sider, efter at han i sidste måned forsøgte at frikende Lenin fra dennes likvideringer og angreb på lokale folkeslag, deriblandt kulakkerne, der var selvejende bønder. Udover historikeren og DR2-værten Adam Holm har den socialdemokratiske arbejderhistoriker Henning Tjørnehøj kritiseret Ole Vagn for at idyllisere den kommunistiske diktator.

Lenin var selv liberalist
Men det er ikke kun kritikerne, der støtter det "liberalistiske demokratur" - ifølge Ole Vagn var Lenin selv blandt tilhængerne!

"Efter 1903 gik Lenin ind for liberalistisk demokratur - flertallets ret til at undertrykke mindretallet, som det skete med bolsjevikkernes undertrykkelse af mindretallet mensjevikkerne," skriver Ole Vagn, der også mener, at Lenin inden da var socialdemokrat.

[email protected]

Kilde: