Socialdemokraterne: Vuggestuetvang skal forhindre vold

Forældre skal kunne tvinges til at aflevere deres barn i vuggestuen - det kan være med til at hindre, at børnene bliver voldelige senere i livet, m...

Slettet Bruger,

26/03/2008

Forældre skal kunne tvinges til at aflevere deres barn i vuggestuen - det kan være med til at hindre, at børnene bliver voldelige senere i livet, mener Socialdemokraterne.

"Vi skal forhindre, at de socialt belastede børn udvikler sig til voldsmænd, om nødvendigt allerede i vuggestuealderen," siger Mette Frederiksen, Socialdemokraternes velfærdsordfører, til Radioavisen og fortsætter: "I de situationer, hvor man vurderer, at et barns almindelige og normale udvikling er i fare, skal man simpelthen kunne pålægge forældrene at sende deres børn i vuggestue eller børnehave."

Det er et af fem forslag i et udspil fra Socialdemokraterne, som kommer i forlængelse af en række tragiske sager, hvor børn og unge har begået grove, voldelige overfald, skriver dr.dk.

Venstres velfærdsordfører, Ellen Trane Nørby, siger, at det allerede idag er muligt at gribe tidligt ind overfor børn, som ikke har de rette opvækstvilkår. Desuden vil hun vente med at komme med nye forslag, indtil en særlig kommission, som har arbejdet med ungdomskriminalitet siden december, har spillet ud med sine forslag.

[email protected]

Kilde: