Socialdemokrater vil ikke lade Pind forlade Borgerrepræsentationen

Det kan godt være, at Søren Pind har givet slip på Rådhuset i København, men Rådhuset vil ikke give slip på ham

Slettet Bruger,

19/04/2008

Det kan godt være, at Søren Pind har givet slip på Rådhuset i København, men Rådhuset vil ikke give slip på ham. Sådan lyder meldingen fra Socialdemokraterne, der ikke vil lade venstrepolitikeren trække sig ud af Borgerrepræsentationen. Det beretter Jyllands-Posten.

"At sidde i Borgerrepræsentationen er et borgerligt ombud. Det er ikke noget, man sådan kan løbe fra, fordi man ikke bryder sig om det politiske flertal og byens overborgmester," siger partiets politiske ordfører på rådhuset, Anne Vang, til Jyllands-Posten.

Før weekenden bekendtgjorde Søren Pind, at han ville opgive arbejdet med københavnsk politik og i stedet hengive sig sit mandat i Folketinget. Årsagen var det anstrengte forhold til overborgmester Ritt Bjerregaard (S); et forhold, som han kaldte "én lang dødedans".

Vil fælde en tåre
Hvis Pind skal fritages fra medlemskabet af Borgerrepræsentationen, skal Borgerrepræsentationen godkende det. Og det kan han ikke uden videre regne med at den vil, siger Anne Vang.

Selv tager Pind sagen med sindsro.

"Det ville være historisk smukt og enestående, hvis det var Socialdemokratiet, der skulle kæmpe for at beholde mig på Københavns Rådhus. Jeg ville være nødsaget til at fælde en tåre, hvis det skulle blive tilfældet," siger han til Jyllands-Posten og tilføjer, at han har aftjent sin "værnepligt".

[email protected]

Kilde: