Socialdemokrater er mere sparsommelige end regeringen

Slettet Bruger,

14/09/2007

Af Ole Birk Olesen

Regeringen er for ødsel med de offentlige udgifter næste år. Det mener Socialdemokraterne, som for en time siden fremlagde deres forslag til en finanslov for 2008.

Socialdemokraterne foreslår en mindre vækst i det offentlige forbrug end regeringen. Regeringen vil øge udgifterne med 7,5 mia. kr., mens Socialdemokraterne kun vil bruge 6,6 mia. kr. ekstra.

Helle Thorning-Schmidt, synes I simpelthen, at regeringen lader pengene fosse ud af statskassen for øjeblikket?
"Vi synes, at regeringen har lagt en meget ekspansiv finanspolitik op for næste år, i og med at man både giver skattelettelser og så også har et pænt offentlig forbrug. Måske fordi det er valgår - det er jo ikke noget, de agter at fortsætte med. Hvis vi ser på 2015-planen, så er det jo noget, der skal afbødes ganske drastisk i de kommende år. Men i næste år, som jo så også er et valgår, der har man en ret ekspansiv finanspolitik, både p.g.a. de offentlige udgifter, men også fordi man giver en voldsom skattelettelse," siger S-formand Helle Thorning-Schmidt til 180Grader.dk.

På længere sigt vil Socialdemokraterne dog bruge flere penge end regeringen planlægger med sin 2015-plan, fortalte Socialdemokraterne politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, på pressemødet. Men om det også vil blive sådan i praksis, kan man ikke sige. Regeringen har ikke hidtil altid overholdt sine budgetter for det offentlige forbrug.

[email protected]

Kilde: