Socialdemokrat kørte taxa for 77.000 kroner

Slettet Bruger,

24/09/2007

Selv om Sven Erik Österberg som andre svenske rigsdagsmedlemmer har en betalt lejlighed i Stockholm og et gratis årskort til de svenske jernbaner, har han alligevel otte gange i sidste rigsdagsperiode taget turen fra sin anden bopæl i Västmanland til Arlanda lufthavn i Stockholm. En tur på cirka 160 kilometer, til en pris i omegnen af 1.900 svenske kroner. I 60 tilfælde har han rejst fra hjemmet til Västerås til en pris af 800 kroner pr. rejse, cirka ti gange mere end prisen med tog. Men den svenske politiker synes nu ikke, at toget er et reelt alternativ til taxa'en.

"Jeg har fået en rejseplan af en pensionist en gang, der viste, hvordan man kunne rejse. Det kunne jeg også gøre, hvis jeg rejste en gang om måneden, det ville være en sjov udflugt, men hvis man skal gøre det en eller to gange om ugen, så fungerer det ikke så godt," siger Österberg til Sveriges Radios program Ekot.

Österberg topper med sine 77.000 kroner listen over rigsdagsmedlemmernes forbrug på hyrevogne. Nummer to og tre er de socialdemokratiske partifæller Lars Wegendal og Carina Adolfsson Elgestam.

[email protected]

Kilde: