Slut med chillummer i Corolla'en

Slettet Bruger,

30/06/2007

Fra midnat træder en ny nulgrænse i kraft for landets hashrygere og brugere af andre euforiserende stoffer. Det er altså ikke længere tilladt at køre bil med stoffer i blodet.

I øjeblikket er brugen kun ulovlig, hvis bilistens stofindtag gør ham ude af stand til at føre køretøjet på fuldt betryggende vis, det såkaldt førerevnekriterium.

"Det er min klare opfattelse, at der bør sættes hårdt ind over for bilister, der er påvirkede af euforiserende stoffer. Sådanne bilister er til stor fare for de øvrige trafikanter. Jeg er derfor glad for, at Folketinget har besluttet at indføre en nulgrænse for kørsel med motordrevet køretøj med euforiserende stoffer i blodet," udtaler justitsminister Lene Espersen i en pressemeddelelse.

Politiet får mulighed for i fremtiden at bruge spyt- og svedprøver til at afsløre lovovertræderne. I første omgang bliver det dog "øjenbesigtigelse", der bliver taget i brug, oplyser Justitsministeriet. Det kan forventes, så snart "den nødvendige uddannelse mv. er tilendebragt".

Straffen for overtrædelse af de nye regler bliver i første omgang en betinget frakendelse af kørekortet og en bødestraf på en halv måneds nettoløn. Ved tre overtrædelser er der udsigt til 20 dages ubetinget fængsel og fem års ubetinget frakendelse af kørekortet.

Brugere af receptpligtig medicin er stadig omfattet af førerevnekriteriet og rammes således ikke af de nye regler.

mol

Kilde: