Skotte forærer sin formue bort

Slettet Bruger,

18/07/2007

"Først og fremmest er jeg skotte, så jeg er ikke god til at give penge væk".

Tom Hunters udtalelse må kaldes en sandhed med modifikationer. For i det, der menes at være det største britiske udslag af filantropi nogensinde, har den skotske multimilliardær Tom Hunter netop annonceret, at han vil skænke mindst 1. mia. pund, svarende til 11 milliarder danske kroner, bort. Det skriver bbc på deres hjemmeside.

"Min egen personlige overbevisning er, at med stor rigdom følger stort ansvar," siger Tom Hunter. Han har, hvad han har behov, siger han, "så nu er filantropi motivationen for at blive ved med at tjene penge".

Hunter er rangeret som nummer 60 på listen over Storbritaniens rigeste med en formue på 1.05 mia. pund, en formue, der nu altså alt overvejende skal skænkes bort. Pengene går til The Hunter Foundation og skal bruges til fattigdomsbekæmpelse og uddannelse i Afrika.

Hunter er opvokset i minebyen New Cumnock og begyndte sin erhvervskarriere ved at sælge løbesko fra bagsmækken af en bil. Senere grundlagde han en kæde med sportsudstyr, Sports Division, der har skabt fundamentet for hans formue.

[email protected]

Kilde: