Skatteultimatum fra de Konservative

Slettet Bruger,

16/05/2007

Der er pludselig kommet stemmer i skattelettelser, og det har man lugtet hos de Konservative. Ifølge Børsen siger flere højtstående kilder hos de Konservative, at det er skattelettelser eller et farvel til regeringssamarbejdet. Kilderne har ønsket at være anonyme.

Kravet har ifølge kilderne været diskuteret i partitoppen, hvor man er af den klare opfattelse, at de Konservative ikke kan forblive en del af regeringssamarbejdet, hvis ikke Venstre giver efter for kravet om skattelettelser i denne valgperiode.

Ultimatummet kommer ovenpå de seneste dages skattedebat, der er udsprunget af Ny Alliances eksplosive medlemsfremgang. En medlemsfremgang, der er kommet samtidig med partiets udmelding om en flad skat på 40 procent.

De Konservatives leder, Bent Bendtsen, har tidligere i denne uge, endnu engang fremsat sit ønske om skattelettelser i denne valgperiode. På spørgsmålet om hvorvidt skattelettelser bliver et ultimativt krav, for at de Konservative kan fortsætte i VK-regeringen, svarer Bendt Bendtsen kort:

"Den diskussion skal jeg overhovedet ikke ind i på nuværende tidspunkt."

Kilde: