Skatterabat ikke clearet i regeringen

Slettet Bruger,

03/10/2007

Da statsministeren i går lancerede forslaget om en skatterabat til 64 årige, gjorde han regning uden vært. Det var i hvert fald en overraskelse for de Konservatives skatteordfører, Lars Barfoed, at høre forslaget i går ved Folketingets åbning.

Forslaget er heller ikke regnet i gennem, så Lars Barfoed, kræver ifølge Børsen, at se dokumentation for den påståede jobeffekt.

Forslaget er en del af regeringens 10-punktsplan for at skaffe mere arbejdskraft og består i at give en skattelettelse på op til 100.000 kr. til 64 årige, hvis de er aktive på arbejdsmarkedet fra de er 60-64 år. Men ingen af skatteordførerne fra de to regeringspartier er blevet hørt om forslaget, før det blev lanceret - stik mod sædvane.

Ikke præsenteret for det
"Jeg kendte ikke til forslaget før i dag (i går, red)," siger Lars Barfoed til Børsen, der ikke på forhånd kan love at støtte forslaget.

"Jeg går ud fra, at de konservative ministre har sikret sig, at det ser fornuftigt ud. Men nu må jeg selv se på det, når jeg går ud fra, at jeg bliver præsenteret for det," siger Lars Barfoed.

Barfoed efterlyser beregninger, der kan sandsynliggøre en effekt på beskæftigelsen af skattelettelsen.

"Principielt er mit udgangspunkt, at man ikke skal lave selektive skattelettelser eller særordninger i skattelovgivningen, Man skal gøre det med stor varsomhed og som noget helt særligt, når det sker. Her har vi så en særlig situation, hvor vi har mulighed for at få flere ud på arbejdsmarkedet. Men det er klart, at det er helt afgørende for at gøre det. Ellers skal man ikke gøre det," siger Barfoed.

[email protected]

Kilde: