Skatter øget med 165 mia. kroner under Fogh

Slettet Bruger,

01/06/2007

Af Ole Birk Olesen

Til trods for regeringens skattestop er danskernes indbetalinger til det offentlige øget med ikke mindre end 165 milliarder kroner i Anders Fogh Rasmussens regeringstid. I 2002, hvor den borgerlige regering kom til magten, betalte danskerne 753 milliarder kroner til det offentlige - i 2006 var tallet steget til rekordhøje 918 milliarder kroner.

Baggrunden er bl.a. at arbejdstiden blandt privatansatte er steget, at danskerne er blevet mere produktive, at danske virksomheder har været gode til at tilpasse sig de globale krav, men også at olieindtægterne fra Mærsks felter i Nordsøen er blevet hårdere beskattet.

Knapt halvdelen af de nye indtægter har regeringen brugt på at øge det almindelige forbrug i den offentlige sektor og forhøje indkomstoverførslerne til ikke-arbejdende danskere.

Således er det offentlige forbrug nu højere end nogensinde, idet det fra 2002-2006 er vokset med 60 milliarder kroner. Og danskere på overførselsindkomst er blevet begunstiget med 18 milliarder kroner mere i perioden.

Til sammenligning indeholdt regeringens forårspakke i 2004 kun skattelettelser på 10 milliarder kroner.

Kilde: