Skatteministeren siger nej til brug af stjålne oplysninger

Den danske regering vil ikke gøre som sine kolleger i Tyskland og England, der har købt stjålne oplysninger om skattely i Liechtenstein af en tidli...

Slettet Bruger,

26/02/2008

Den danske regering vil ikke gøre som sine kolleger i Tyskland og England, der har købt stjålne oplysninger om skattely i Liechtenstein af en tidligere ansat i LGT-bank. Det slår skatteminister Kristian Jensen fast ifølge Børsen.

"Vi har ikke tænkt os at bruge stjålne oplysninger. Og vi har ikke tænkt os at betale for stjålne oplysninger. Jeg mener, at der er et moralsk problem i at belønne en forbryder for nogle oplysninger, han har stjålet. Den form for avanceret hælerivirksomhed bryder jeg mig ikke om. Jeg mener ikke, at det etisk er den rigtige måde at sikre den korrekte skattebetaling på," siger Kristian Jensen til Børsen.

Skattemyndighederne i både Tyskland og England har betalt en meddeler et millionbeløb for lister med navne på tyske og engelske rigmænd og virksomheder med store formuer stående på konti i skattely i Liechtenstein. Det er formuer, som angiveligt er gemt ulovligt væk fra myndighederne.

Også Finland, Sverige og Norge har vist interesse for de stjålne lister.

SF's skatteordfører, Jesper Petersen, er lodret uenig med skatteministeren.

"Ministeren burde have en meget mere pragmatisk tilgang til det her. Der er her tale om en så stor svindel i forhold til skatteborgernes penge, at jeg mener, at vi kan tillade os at have et pragmatisk syn på, hvordan vi skaffer de oplysninger," siger Jesper Petersen til Børsen.

[email protected]

Kilde: