Skattelettelser KAN vinde valg

Slettet Bruger,

10/09/2007

Selv om folk i diverse meningsmålinger i øjeblikket omfavner velfærd og straffer regeringen for deres skatteaftale, så kan billedet se anderledes ud, når danskerne modtager deres skattekort og -lettelser. "Så vil vi ikke af med den igen. Det er jo vores penge. Og dem er der ingen ,som skal tage fra os". Sådan skriver Kenneth Thue Nielsen, der er cand. scient. pol, og tidligere har arbejdet på Institut for statskundskab ved Århus Universitet og som politisk konsulent i Socialdemokratiet, i Ugebrevet A4.

Man skal ikke længere tilbage end 2004 for at finde seneste eksempel. Da regeringen i marts det år vedtog den såkaldte forårspakke lå Venstre på under 27 procent af stemmerne. Men de synlige resultater på befolkningens lønsedler gav partiet fremgang måned for måned, så man kunne slutte året lige under 32 procent.

"Sat på korteste formel: Det er en myte, at skat ikke kan være en vindersag, og at et folketingsvalg ikke kan vindes på skattepolitik," skriver Thue Nielsen.

For at vinde et valg på skat må andre politikområder ikke flytte voldsomme vælgergrupper i en anden retning, fremgår det endvidere af analysen. Men med Venstres velfærdssatning er Foghs chancer gode for at vinde valget.

"Scenen er sat til en kamp om velfærd. Statsministeren har bare brug for uafgjort, så skal skattepakken nok gøre resten af arbejdet for ham."

[email protected]

Kilde: