Skat vil forbyde skrabelodder på flyrejsen

Slettet Bruger,

20/07/2007

Nu skal det ikke længere være tilladt for flyselskaber at tilbyde deres kunder at købe skrabelodder, hvor man kan vinde ting som parfume og DVD'er. Det skyldes, at Tips- og Lottoloven også gælder i internationalt luftrum, og derfor er skrabelodderne i strid med statens spillemonopol, vurderer cand.jur. og fuldmægtig i Spillemyndigheden under SKAT, Jakob B. Simonsen, over for Berlingske Tidende.

Flyselskaberne risikerer nu at få en politisag på halsen. Skats udmelding vækker undren
hos rejseselskabet My Travel.

"Da vi startede med skrabelodder for fem år siden, vurderede vores jurister, at det var lovligt. Og vi har intet hørt fra myndighederne. Men hvis vi får en henvendelse, vil vi naturligvis forholde os til det," siger informationschef Torben Andersen.

Spurgte først
Hos konkurrenterne SAS Danmark har man aldrig haft mulighed for at sælge skrabelodder. Man begik nemlig den fejl at spørge først.

"Vi har overvejet det, fordi vi efterhånden er Danmarks største charteropertør, og vi mente, det kunne være interessant for vores kunder. Men da vi spurgte spillemyndighederne, fik vi oplyst, at det var ulovligt, og så har vi selvfølgelig fravalgt det," siger salgs- og marketingdirektør Lars Bording.

Vold mod kontrol
Danske Spil A/S, der har monopol på spilområdet, er man bedrøvet over, at flyselskaberne kan finde på selv at sælge spil.

"Hver gang det sker, bliver der øvet vold mod tanken om at brug spillemonopolet til at kontrollere området og sikre penge til godgørende formål," siger informationschef Thomas Rørsig.

Danmark er et af de eneste EU-lande, som endnu ikke har ophævet spillemonopolet, som ifølge EU-kommissionen er i strid med reglerne for det indre marked.

Opdateret 10.28

[email protected]

Kilde: