Skat jagter momsindtægter på Roskilde Festival

Slettet Bruger,

09/07/2007

46 udenlandske sælgere på Roskilde Festivalen har de sidste par dage oplevet to af Danmarks typiske kendetegn. Dårligt vejr og Skat på jagt efter indtægter. For første gang har Skat nemlig været i gang for at få momsregistreret boderne fra de udenlandske sælgere. Og det har givet glæde blandt dem, der hele tiden har betalt moms.

"De danske boder var glade for, at vi var der. Vi snakkede med de boder, som allerede var momsregistrerede, og de synes selvfølgelig, at det var ulige, at de udenlandske boder kunne snyde sig udenom," siger Skat's afdelingsleder på Skattecenter Roskilde, Gert Høj, til Ritzau.

Boderne med udenlandske ejere har omsat for cirka 1,3 millioner kroner på festivalen. Deres indehavere skal altså nu lære den danske momssats på 25 procent at kende og betale 260.000 kroner til Skat.

"Der har været et par stykker med en omsætning på 80-100.000 kroner, men ellers ligger de i snit på 30.000. Og det har selvfølgelig været boder med tøj, smykker og gummistøvler. Og i de boder med solbriller har det så knebet lidt mere med at få omsætningen op," siger Gert Høj.

Skat har i øvrigt kunne konstatere, at det er ganske normalt, at udenlandske sælgere ikke betaler moms fra deres boder. En del af problemet skyldes uvidenhed, mener Skat, der derfor nu er gået i gang med udarbejde informationsmateriale til brug på markeder og festivaler.

mol


Kilde: