Skat indleder jagt på biler på gule plader

Slettet Bruger,

09/07/2007

Biler på gule plader, der ikke er betalt moms af, er udelukkende til erhvervsmæssigt brug. Nu åbner Skat snart jagtsæsonen på de bilister på gule plader, der også lige bruger bilen til privatkørsel.

"Sidst på efteråret tager vi fløjlshandskerne af. På det tidspunkt går vi i gang med en omfattende kontrol, som i tilfælde af snyd kan blive dyr for både arbejdsgiveren og den pågældende medarbejder," udtaler Carsten Lund, afdelingsleder i Skattecenter Herning, til Jyllands-Posten.

Skat har i løbet af året holdt en række orienteringsmøder i fagforeninger for at forklare om reglerne. Og i løbet af sommeren vil alle ejere af biler på gule plader friholdt for moms modtage en pjece, hvor reglerne også gennemgås. Så skulle alle kende reglerne og man vil gribe ind over for dem, der ikke overholder dem.

Hvis Skat opdager at reglerne ikke overholdes kan det koste arbejdsgiveren momsen på bilen og den såkaldte privatbenyttelsesafgift. Medarbejderen vil få et skattesmæk og vil kunne blive beskattet af værdien af fri bil i op til fem år tilbage.

[email protected]

Kilde: