Skat i storstilet jagt på danske penge i udlandet

Skat vil nu igangsætte den hidtil største klapjagt på penge, som er tjent i Danmark, men placeret på udenlandske konti, hvor de danske skatteopkræv...

Slettet Bruger,

12/03/2008

Skat vil nu igangsætte den hidtil største klapjagt på penge, som er tjent i Danmark, men placeret på udenlandske konti, hvor de danske skatteopkrævere hidtil ikke har kunne få fingre i dem. Det skriver Berlingske Tidende.

Formentlig inden sommer vil skatteminister Kristian Jensen bede Skatterådet om adgang til oplysninger om samtlige bankoverførsler mellem danske bankkonti og konti i 40-50 lande, hvor danskere har placeret deres sparepenge uden at oplyse det til Skat.

"Vi må desværre konstatere, at danskerne gemmer store pengesummer af vejen i udlandet. På denne måde kan vi systematisk sætte en stopper for den omfattende skatteunddragelse, der finder sted," siger Kristian Jensen til Berlingske Tidende.

Det er Skats tidligere erfaringer med at snage i danskeres brug af udenlandske kreditkort, den såkaldte "Operation kreditkort", som har givet skatteministeren blod på tanden, fordi den har skaffet et samlet efterbetaling af skat på 130 mio. kr.

"Projektet har vist, at metoden med at ansøge Skatterådet om lov til at indhente oplysninger kan være et virkningsfuldt middel mod skatteunddragelse. Derfor vil vi nu bede Skatterådet om tilladelse til at pålægge danske pengeinstitutter at give os de oplysninger, vi beder om, d.v.s. transaktioner til en række navngivne lande," siger Kristian Jensen, der ikke er i tvivl om, at det er "meget store summer", som danske opsparere gemmer i udlandet.

[email protected]

Kilde: