Skånsk professor: Lad os være danske

Slettet Bruger,

24/12/2007

50,7 procent af de i skrivende stund 166.183 stemmer i aftonbaldet.se's afstemning om, hvor Skåne hører til, er til dansk fordel. Afstemningen er etableret i kølvandet på Søren Krarups udtalelser forleden. Og resultatet undrer ikke skåningen Jan-Öjvind Swahn, der er professor i etnologi. Der er nemlig gode forklaringer på, at svenskerne vil af med deres sydligste indbyggere.

"Jeg tror mange mennesker er irriterede over dialekten og synes den er svær at forstå. Desuden anses skåningene ofte at være lidt træge og opblæste," siger Jan-Öjvind Swahn til aftonbladet.se.

Skåningen selv ville omvendt heller ikke være ked af at vinke farvel til svenskerne. Danskerne er ikke helt så bureaukratiske som svenskerne. Og jeg tager hellere til Danmark end til Stokholm. Men jeg pendler ikke over sundet, jeg kører i taxi," siger Swahn.

Hyrevognsturene går enten til lufthavn i Kastrup eller til danske værtshuse.

"Jeg ville vel i og for sig ikke protestere mod at drikke dansk øl uden at være tvunget til at gå på Systembolaget. I Danmark kan man jo købe godt øl overalt," mener Jan-Öjvind Swahn ifølge aftonbaldet.se.

[email protected]Kilde: