Simon Emil til de Konservative: Overlad det til de røde at hæve skatter

Liberal Alliances spidskandidat ved kommunalvalget i København, partiets politiske ordfører på Christiansborg, Simon Emil Ammitzbøll, forstår ikke,...

Slettet Bruger,

27/10/2009

Liberal Alliances spidskandidat ved kommunalvalget i København, partiets politiske ordfører på Christiansborg, Simon Emil Ammitzbøll, forstår ikke, hvor de Konservative i København nu vil arbejde for højere cigaretafgifter, så en pakke kommer til at koste 70 kr. Et forslag som er blevet fremlagt af den konservative sundhedsborgmester og spidskandidat, Mogens Lønborg.

"Jeg synes, at Mogens Lønborg skulle overlade det til de røde at hæve skatter og afgifter. Liberal Alliance vil indføre et afgiftsstop som supplement til skattestoppet. Ingen afgifter bør stige - heller ikke såkaldte sundhedafgifter. Forslaget viser desværre, at sundhedshysteriet er ved at gå helt amok, når selv borgerlige politikere vil tage det personlige ansvar fra borgerne. Og hvad med grænsehandel?" spørger Simon Emil Ammitzbøll.

Også de Konservatives sundhedsminister, Jakob Axel Nielsen, vil gerne hæve afgiften på cigaretter. Han er blot bange for, at danskerne så vil købe ind syd for grænsen, og ministeren arbejder derfor på at få EU til at vedtage en fælles europæisk afgiftsforhøjelse.

[email protected]

Kilde: