Sharia-tilhængere dominerede ungdomsklub

Slettet Bruger,

30/08/2007

Jødehad og foragt for homoseksuelle. Modstand mod demokratiet og støtte til Sharia-lovgivning. Sådan var dagligdagen på den kommunalt støttede ungdomsklub Ry 27 i København, påstår tidligere souschef Knud Volmers.

"Omkring 80 af de cirka 100 medlemmer var tilhængere af Hizb ut-Tahrir. De gik til partiets møder og kan betegnes som fanatiske," siger Knud Volmers til Nyhedsavisen.

Ifølge Knud Volmers, der arbejdede i ungdomsklubben fra 2001 til 2004, var også en af de ansatte medlemmer af Hizb ut-Tahrir. En anden medarbejder, der var ansat i klubben i den samme periode, bekræfter, at de fleste af drengene var tilhængere af den islamistiske organisation .

"
Vær glad for, at du ikke er jøde "
"Min vurdering er, at 10-20 procent af medlemmerne var direkte aktive i Hizb ut-Tahrir. De delte foldere ud og gik til organisationens møder. Oveni var der cirka 50 procent, der sympatiserede med Hizb-ut-Tahrirs livssyn. De snakkede om, at demokrati var noget forfærdeligt noget. De var imod dans, fordi de sagde, at det var i strid med islam. De sagde til mig: 'Vær glad for, at du ikke er jøde. Så ville vi gøre det svært for dig,'" fortæller den ansatte, som ønsker at være anonym.

De Radikales gruppeformand i København, Manu Sareen, kalder sagen en "skandale" og vil nu have undersøgt, hvor udbredt støtten til Sharia-lov og Hizb ut-Tathrir er i københavnske ungdomsklubber.

"Det er rystende, at det har foregået så tydeligt. Vi bliver nødt til at kortlægge omfanget, hvis vi skal kunne lave en pædagogisk indsats," siger Manu Sareen.

Klubleder: Helt overdrevet
Ifølge den nuværende klubleder,
Henning Larsen, er det " helt overdrevet, at så mange skulle have sympatiseret med Hizb-ut-Tahrir. "

"Jeg vil ikke sætte procent på, hvor mange der støttede organisationen dengang. Men det er velkendt, at mange unge melder sig ind i særlige grupper og kulturer for at gøre oprør. Nogle er aktive i Ungdomshuset. For andre er Hizb-ut-Tahrir svaret," siger han og tilføjer, at problemet i dag er næsten ikkeeksisterende.

[email protected]

Kilde: