Seeberg vendte på en tallerken

Slettet Bruger,

25/05/2007

Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Det kunne være sagt af Gitte Seeberg, der som medstifter af Ny Alliance kræver markant lavere skatter på indkomst. Men for blot tre uger siden havde piben en anden lyd, da hun mente, at den franske præsident Jacques Chiracs fejlslagne planer om en lavere skat burde få alarmklokkerne til at ringe, skriver Berlingske Tidende.

"I 2002 lovede han at sænke indkomstskatten med 30% i løbet af fem år for at få gang i hjulene. Det høje tal burde få alarmklokkerne til at ringe hos enhver, der kan bruge en lommeregner. Og naturligvis blev nedsættelserne i skatten beskedne - og finansieret af en række andre skatter og afgifter," skrev Gitte Seeberg i sit nyhedsbrev den 20. april.

Kan hendes eget parti så ikke finde ud af at bruge lommeregneren, når det foreslår at sænke marginalskatten med 23 procent? Gitte Seeberg forklarer, at da hun talte om 30 procent, henviste hun til, hvor meget skatten bidrog med til statens samlede skatteprovenu.

"Jeg må anstrenge mig næste gang"
"Det kan godt være, at jeg har udtrykt mig uklart i nyhedsbrevet fra april. Men hvor Chirac ville sænke skatten med 30 pct., så vil vi altså kun sænke den med 10 pct.," siger Seeberg og henviser til, at Ny Alliances skatteforslag vil sænke provenuet med 10 procent.

Men i Frankrig udgør indkomstskatten kun 15-30 procent af skatteprovenuet, og Chiracs skattelettelser ville ifølge Berlingske Tidende kun mindske dette med fem til syv procent.

"Jeg kommer det altså ikke nærmere. Jeg forklarer bare, hvad der er intentionen med det. At et nyhedsbrev fra 20. april er interessant i den sammenhæng, det viser jo i alle tilfælde, at jeg er nødt til at anstrenge mig næste gang, jeg skriver noget," siger Gitte Seeberg.

mkr

Kilde: