Rohde: Sass Larsen var spion for Venstre

Slettet Bruger,

10/11/2007

Valget i 2005 blev noget nemmere end planlagt at komme igennem for Venstre. For at undgå Mogens Lykketoft som statsminister valgte Henrik Sass Larsen nemlig at fodre Venstre med fortrolige oplysninger, så en række af regeringens ministre havde forhåndsviden om den socialdemokratiske taktik. Det skriver Ekstra Bladet i dag med Venstres tidligere politiske ordfører, Jens Rohde, som kilde.


Oplysningerne blev angiveligt viderebragt af chefen for Venstres Pressetjeneste, Mikkel Faurholdt, og endte hos Venstres politiske ordfører Jens Rohde.

"Jeg vil ikke blande mig i politik mere. Men jeg vil heller ikke bestride sandheden, når Ekstra Bladet har fundet fremt til den," siger Jens Rohde, der i dag er direktør for TV2 Radio, til Ekstra Bladet.

Flere Venstrefolk bekræfter ifølge artiklen, at Rohde ofte var mere end vel orienteret om den socialdemokratiske tops planer. En af dem er beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

"Jeg var ofte forbløffet over, hvor velinformeret en række af Venstres politikere var om de interne forhold hos Socialdemokraterne," siger han.

Ved en enkelt lejlighed ringede Rohde sågar direkte til Sass Larsen, der røbede, hvad hans egen ledelse ikke ville ud med: om Socialdemokraterne ville medvirke til kommunalreformen eller ej.

Sass nægter
Henrik Sass Larsen afviser selv påstandene om at have fungeret som stikker.

"Det er helt vanvittige beskyldninger. Det aldeles grotesk. Jeg har ikke på noget som helst tidspunkt afleveret oplysninger om socialdemokratisk strategi eller noget som helst andet til Venstre," siger Sass Larsen.

Historien er en del af smædekampagne her få dage før valget, mener Sass Larsen og smælder på Jens Rohde.

"Det er politisk svineri. Og jeg føler mig helt retsløs. Hvordan skal jeg kunne forsvare mig mod påstande, der er fuldkommen løgnagtige," siger han til Ekstra Bladet.

Avisen har forgæves forsøgt at få såvel Helle Thorning-Schmidt som hendes forgænger Mogens Lykketoft til at kommentere påstandene.

[email protected]

Kilde: