Sarkozy fik sin valgsejr

Slettet Bruger,

18/06/2007

Den franske præsident Nicolas Sarkozys har fået et stærkt parlament i ryggen. Ved anden og afgørende runde af parlamentsvalget fik regeringspartierne hele 347 mandater, hvorimod oppositionen måtte nøjes med 231 mandater, skriver dr.dk. Dermed får Sarkozy kraftig opbakning til at gennemføre sine valgløfter om skattelettelser, et mere fleksibelt arbejdsmarked, mere konkurrence og en hårdere kurs mod kriminelle.

Valgsejren blev dog ikke så stor som forventet. Målinger før valget havde peget på et jordskredsvalg til regeringspartierne, der skulle få mellem 383 og 470 mandater. Sådan gik det ikke helt, og faktisk gik regeringspartierne lidt tilbage i forhold til oppositionen. Men ikke nok til at tippe kontrollen i parlamentet.

Utroskab splitter oppositionens top
Venstrefløjen har været præget af interne stridigheder, der ikke blev mindre, da Socialistpartiets præsidentkandidat, Ségolène Royal, lod sig separere fra Francois Hollande, der foruden at være far til parrets fire børn også er Socialistpartiets leder. Hollande har været Royal utro, lyder årsagen.

"
Jeg har bedt Francois Hollande om at forlade vores hjem og forfølge sin nye kærlighed, som nu er lagt frem på papir i bøger og aviser. Jeg ønsker ham held og lykke," sagde Ségolène Royal i går i et interview i forbindelse med lanceringen af sin nye bog.

mkr

Kilde: