Søvndal til Uffe: Vi begrænser ikke ytringsfriheden

Uffe Ellemann tager fejl hvis han tror, at genoptrykningen af Muhammed-tegningerne entydigt er med til at begrænse ytringsfriheden, det siger SF's ...

Slettet Bruger,

01/03/2008

Uffe Ellemann tager fejl hvis han tror, at genoptrykningen af Muhammed-tegningerne entydigt er med til at begrænse ytringsfriheden, det siger SF's formand til Ritzau.

"Det er ikke så enkelt. Jeg er enig i, at hvis man bredt kigger på Mellemøsten, så er demokratikræfterne presset. Det gælder Hamas i Palæstina, Hizbollah i Libanon, Det Muslimske Broderskab i Egypten, og alle de fanatiske religiøse grupper, som vokser frem," siger Villy Søvndal til Ritzau.

"Omvendt var der ved valget i Pakistan en svækkelse af de muslimske kræfter til fordel for de demokratiske kræfter. Det er for det første ikke entydigt. For det andet har tegningesagen ført til demonstrationer i Sudan, hvor præsidenten oplagt brugte det til sin snævre dagsorden til Darfur, og i Gaza og Indonesien," siger SF's formand.

Samtidig er der sket det modsatte. På Vestbredden skrev 170.000 palæstinensere under på, at de foretrækker ytringsfrihed. I Danmark lagde de tyrkiske foreninger afstand til Islamisk Trossamfund efter den islamistiske gruppe Hizb-ut-Tahrirs demonstration sammen med Trossamfundets talsmand, Kaseem Ahmad, påpeger han.

[email protected]

Kilde: