Søvndal på forsiden af egyptisk statsavis

Der er mildt sagt tale om misrepræsentation, når SF's formand Villy Søvndal pryder forsiden af den egyptiske, statskontrollerede avis, Al-Gomhuria,...

Slettet Bruger,

13/03/2008

Der er mildt sagt tale om misrepræsentation, når SF's formand Villy Søvndal pryder forsiden af den egyptiske, statskontrollerede avis, Al-Gomhuria, citeret for udsagnet "Muslimer kan gå ad helvede til".

Ikke desto mindre er SF'erens udsagn nu spredt i det nordafrikanske land, oplyser Uderigsministeriet ifølge jp.dk, uagtet at Søvndal i sin udtalelse udelukkende sigtede til det islamistiske parti Hizb ut-Tahrir, der er forbudt i Egypten.

Det kommer da også noget bag på Søvndal, da han bliver konfronteret med oplysningen:

"Alle, der ved, hvad jeg har sagt, er klar over, at jeg alene har udtalt mig om Hizb ut-Tahrir. Og at jeg selvfølgelig aldrig nogensinde ville drømme om at udtale mig generelt om folk med en anden religion, som jeg har det allerbedste forhold til," siger SF'eren til Jyllands-Posten.

Almindeligt med misinformation
Ifølge ambassadør i Udenrigsministeriet Klavs A. Holm er det langtfra første gang, at der cirkulerer forkerte oplysninger i arabiske medier.

"Man oplever mange steder en forkert beskrivelse af, hvad der rent faktisk har fundet sted i Danmark. Derfor har ambassaderne en stående ordre til at gå ud og rette de ting så hurtigt, de overhovedet kan. Men det er svært, for vi taler jo medier på alle mulige planer," siger Klavs A. Holm.

Han oplyser, at Underigsministeriet har planlagt møder med en række muslimske lande for at drøfte situationen.

Det er dog langt fra tilstrækkeligt, siger Ny Alliances leder, Naser Khader, der mener at underigsminister Per Stig Møller skal fører ordet på mødet.

"Det bør være på ministerniveau og ikke på embedsmandsniveau. Vi ser, at det bliver værre og værre. Det kan hurtigt eksplodere," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: