Søvndal har klar opbakning blandt sine vælgere til strammere udlændingekurs

SF-formand Villy Søvndals skrappe linje mod islamisterne i Hizb ut-Tahrir møder fuld opbakning både blandt SF's gamle vælgere og blandt de nye

Slettet Bruger,

14/04/2008

SF-formand Villy Søvndals skrappe linje mod islamisterne i Hizb ut-Tahrir møder fuld opbakning både blandt SF's gamle vælgere og blandt de nye. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Zapera har foretaget for Ugebrevet A4.

I undersøgelsen er 514 SF-vælgere bl.a. blevet spurgt om deres syn på Villy Søvndals udtalelser, hvor han kaldte islamisterne i Hizb ut-Tahrir for "mørkemænd" og bad dem "gå ad helvede til" med deres drømme om et religiøst diktatur. De udtalelser bakkes op af hele otte ud af ti SF-vælgere, viser målingen.

Målingen understreger, at Villy Søvndals udtalelser udelukkende var provokerende for partiets kustoder, mener Peter Goll, administrerende direktør i kommunikationsfirmaet Geelmuyden.Kiese. Som tidligere pressesekretær for SF har han længe vidst, at partitoppen lå meget langt fra sine egne vælgere i udlændingespørgsmål.

"Hidtil har det været sådan, at mange SF'ere stemte på partiet på trods af den udlændingepolitik, som de aktive i partiet stod for. Ikke på grund af den. Det har partiets egne målinger vist i årevis," siger Peter Goll til Ugebrevet A4.

Han mener, at vælgerne efterspørger en stillingtagen og nogle pejlemærker for, hvor vi skal hen med vores fællesskab, snarere end de traditionelle venstrefløjsmeldinger om, at der ikke er nogle værdier, der er bedre end andre.

"Når Villy Søvndal siger, at Hizb ut-Tahrir skal gå ad helvede til, så kommunikerer SF, at de tager stilling, og at de vil sætte nogle rammer for, hvad de ønsker i samfundet. Og det har vælgerne belønnet dem for," siger Peter Goll.

[email protected]

Kilde: