Søvndal får dementi

Efter at Udenrigsministeriet er gået ind i sagen om fordrejningen af Villy Søvndals (SF) udtalelser om Hitz-but-Tahrir, har den egyptiske avis Al...

Slettet Bruger,

14/03/2008

Efter at Udenrigsministeriet er gået ind i sagen om fordrejningen af Villy Søvndals (SF) udtalelser om Hitz-but-Tahrir, har den egyptiske avis Al-Gomhuria overfor den danske ambassade i Cairo lovet et dementi, skriver jp.dk.

Det oplyser udenrigsminister Per Stig Møller (K) i forbindelse med EU-topmødet i Bruxelles.

"Ambassaden i Cairo har videregivet Søvndals krav om berigtigelse til avisen og meddelt, at vi ønsker, at avisen bringer det. Til det har chefredaktøren sagt, at han agter at gøre det," fortæller Per Stig Møller til jp.dk.

Filli Sfandal
Udover at den egyptiske avis havde kaldt Villy Søvndal for Filli Sfandal, og mere eller mindre korrekt havde placeret ham som leder det "ekstreme danske folkeparti" og dels ganske korrekt som leder af "det socialistiske folkeparti", har avisen generaliseret Søvndals kommentarer om Hitz-but-Tahrir til at omfatte alle muslimer.

Al-Gomhuria er en statsejet avis, der bliver trykt i mange eksemplarer, men som kun bliver læst af få mennesker i Egypten, siger Rasmus Alenius Boserup, der er direktør for det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut i Cairo.

[email protected]

Kilde: