S og SF nærmer sig også lokalt

Den landspolitiske alliance mellem S og SF har bredt sig lokalt op til kommunalvalget i november, hvor de to partier har indgået langt flere forhån...

Slettet Bruger,

18/10/2009

Den landspolitiske alliance mellem S og SF har bredt sig lokalt op til kommunalvalget i november, hvor de to partier har indgået langt flere forhåndsaftaler end ved tidligere valg, skriver jp.dk.

Mest kendt er den aftale, der har medført at SF's tidligere spidskandidat til overborgmesterposter i København, Bo Asmus Kjeldgaard, har valgt at pege på socialdemokraten Frank Jensen, men lignende aftaler er også indgået i Odense og Randers.

Også i kommuner som Ishøj, Hvidovre, Faxe, Lolland, Faaborg-Midtfyn går S og SF til valg med forhåbningen om et "rødt kabinet". De mange lokale aftaler er ifølge SF's Villy Søvndal ikke kommet i stand på opfordring fra partiernes centrale ledelser.

"Vi dikterer ikke nogen løsning, og der kan altid være specielle lokale forhold. Men der er ingen tvivl om, at det gode forhold mellem de to folketingspartier smitter af lokalt. Og det er kun godt, fordi vi ved, at vores vælgere er glade for den alliance," siger Søvndal til jp.dk.

[email protected]

Kilde: