Så kommer konflikten

Den længe ventede konflikt er nu en realitet

Slettet Bruger,

12/04/2008

Den længe ventede konflikt er nu en realitet. De 11 forbund i Sundhedskartellet og FOA går i strejke fra på onsdag. I første omgang drejer det sig om 63.000 strejkende, senere kan tallet ramme 100.000, hvis konflikten står på i længere tid. Det står klart efter forligsmand Mette Christensen i går måtte konstatere, at yderligere mægling var nyttesløst. Det skriver tv2.dk.

"Jeg har forsøgt at se, om der var mu­lighed for at finde et forlig. Det var ikke muligt," lød det fra Mette Christensen i går aftes.

Sundhedskartellet og FOA kræver en lønstigning på 15 procent over tre år, mens arbejdsgiverne insisterer på de 12,8 procent, som resten af de offentligt ansatte har takket ja til.

"Det er trist at kaste Danmark ud i en konflikt på et tidspunkt, hvor man kunne forvente lønstigninger på 3500 kroner efter ansættelse i 3,5 år ved udløbet af overenskomstperioden," udtalte KL's chefforhandler Mads Lebech efter forhandlingssammenbruddet.

Strejken rammer i første omgang ældreplejen, hvor hovedparten af de i første omgang 23.000 FOA-strejkende er ansat. Og på sundhedsområdet, hvor en del oprationer, behandlinger og undersøgelser kan forventes aflyst, når 40.000 sygeplejersker, sundhedsplejersker og andet sundhedsfagligt personale nedlægger arbejdet.

Et nødberedskab er dog aftalt, så livstruende sygdomme stadig behandles.

[email protected]

Kilde: