S: Skattefrihed til langtidsledige

Slettet Bruger,

02/11/2007

Personer, der har været på uden for arbejdsmarkedet i mange år, har brug en ekstra gulerod for at komme i arbejde. Det mener Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, ifølge Jylland-Posten i dag.

Helt konkret foreslås det, at personer, der har være på kontanthjælp i mere end otte år, skal hjælpes i skattefri, kommunal ansættelse uden at blive modregnet i kontanthjælpen.

"Man må ikke opgive nogen. Der er behov for en ny socialpolitik, der kerer sig om mennesker. Vi skal have indrulleret manden fra bænken i et fællesskab," siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

Hun erkender, at midlet ligger uden for traditionel socialdemokratisk tankegang.

"Når vi tør tør gøre det, er det, fordi vi helt grundlæggende finder det forkert, at der er en restgruppe, som man ikke kan gøre noget for," siger hun.

Ikke rigtigt arbejde
Det arbejde, de i givet fald skulle udføre, ville ifølge Mette Frederiksen, dreje sig om f.eks. istandsættelse af stjålne cykler og vedligeholde offentlige legepladser. Partiet forestiller sig en timebetaling på cirka 30 kr. og lægger op til, at de berørte skal kunne arbejde tre-fire timer om dagen.

Hos Venstre ser man udspillet som en ny vækkelse hos Socialdemokraterne, og Claus Hjort Frederiksen betegner udspillet som en regulær indrømmelse.

"Det er utroligt, at Mette Frederiksen nu forlader endnu en socialdemokratisk bastion og erkender, at økonomiske incitamenter spiller en rolle," siger han.

Men det er ikke et forslag der skal regnen med Venstres støtte i Folketinget efter valget, for Hjort tror, at det vil virke provokerende på dem, der i dag får regulær, men lav løn.

"Det vil være en hån mod dem, at der var nogle, der kunne tjene mere ved at være på offentlig forsørgelse og kunne få løn uden modregning. Det vil være stærkt problematisk," siger Claus Hjort Frederiksen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: