S: Mere kontrol og mere kontrol af kontrollen

Mere overvågning er et af svarene på at få bugt med kriminalitet, men kameraerne, der kontrollerer, skal også kontrolleres for misbrug

Slettet Bruger,

14/01/2008

Mere overvågning er et af svarene på at få bugt med kriminalitet, men kameraerne, der kontrollerer, skal også kontrolleres for misbrug. Det mener Socialdemokraterne, der vil indføre pligt til at indberette, hvor kameraer sættes op. Samtidig vil partiet have indført en autorisation af de firmaer, der sætter kameraer op, så kvaliteteten af billederne bliver bedre. Det skriver Ritzau.

I dag er der opsat i omegnen af 100.000 kamerer, men der er ikke pligt til at anmelde hvor. Det vil restpolitisk ordfører Karen Hækkerup have ændret, så Datatilsynet skal indberettes inden 30 dage efter, et nyt kamera er sat op. Tilsynet ved i dag hverken hvor kameraerne er sat op eller om reglerne for deres brug overholdes. Dog har Datatilsynet inspiceret kamerabrugen hos DSB S-tog og Københavns Metro, der dagligt overvåger de rejsende med næsten 5.000 kameraer.

"Derfor valgte vi lige præcis de to ud til inspektioner i efteråret 2007 - for at finde den mest effektive måde at gennemføre tv-overvågningsinspektioner på," siger Janni Christoffersen, direktør i Datatilsynet, til Ritzau. Hun gør samtidig opmærksom på, at det aldrig har været meningen at kontrollere samtlige af landets kameraer.

Anker fra blandt andet Det Kriminalpræventive Råd, om at kameraer har en nærmest ikke eksisterende effekt i kampen mod kriminalitet, påvirker ikke Karen Hækkerup. Det skyldes, at 70 procent af alle kameraer er sat forkert op eller bruges på en måde, så man ikke kan se, hvad der foregår på billlederne, mener hun.

[email protected]




Kilde: