SKAT intensiverer jagten

Det skal være sværere at arbejde uden at svare skat til statskassen

Slettet Bruger,

18/01/2008

Det skal være sværere at arbejde uden at svare skat til statskassen. I sin indsatsplan for 2008 lægger SKAT op til flere razziaer og kontrolaktioner.

Indsatsplanen omfatter både vejledning, kontrol og holdningspåvirkning.

"Ved at bruge vores erfaringer fra 2007 fremadrettet i de nye projekter sikrer vi, at vi laver den rigtige indsats, hvor vi hæver regelefterlevelsen og mindsker skattegabet. Det gør vi med vejledning til medspillerne, kontrol af modspillerne og ved at påvirke holdninger, så det bliver stadig mindre acceptabelt at snyde i skat," siger kontorchef Tage Christensen.

Indsatsen retter sig bredt mod gulplade-biler, udenlandske ejendomme, anvendelsen af udenlandsk arbejdskraft, såkaldt skjulte formuer i udlandet og undersøgelse af kapitalfondes overtagelse af danske virksomheder.

"SKATs indsats i forhold til at opspore skjulte formuer i skattelylande fortsætter også i 2008 i Projekt Creditcards. Herudover er vi i gang med at søge at finde andre måder, der kan tjene til at afsløre pengeoverførsler til og fra skattely," oplyser Tage Christensen.

Ifølge Tage Christensen er det beløb, der holdes uden for skattefars lange fingre, i størrelseordnen 50 mia. kr.

"Anslået er det 50 milliarder kroner, der holdes udenfor beskatning. Så kan man give sig til at regne på, om ikke det lidt løst anslået er 20-30 milliarder kroner, der kunne komme mere ind i skatteindtægter," siger Tage Christensen.

[email protected]

Kilde: