SF vil have autonomhus på Grøndalsvænge Allé

Slettet Bruger,

29/11/2007

Selv om den endelige vedtagelse af hensigtserklæringen om et nyt københavnsk hus til de autonome først finder sted den 13. december, så vil kommunens embedsmænd de kommende uger mødes med de autonome for at finde en lokalitet til huset. Det siger Frank Hedegaard, medlem af borgerrepræsentationen til Berlingske Tidende.

Hedegaard, der er kendt som en af de varmeste støtter af den såkaldte ungdomsbevægelse, har sit eget bud på, hvor huset skal ligge: Grøndalsvænge Allé, hvor naboerne ellers for kort tid siden indsamlede 1.100 underskrifter mod projektet, lige som de flere gange har demonstreret fysisk såvel som gennem medierne.

"Det kan godt være, at der kommer nye muligheder op, men jeg synes stadigvæk, at det vil være et sted, hvor man vil kunne nå til enighed med de unge om en placering. Det ligger så tæt på det miljø, som de unge føler, de hører til og ligger samtidig ikke i et massivt boligområde," siger Frank Hedegaard til Berlingske Tidende.

Hus klar om fire måneder
Hedegaard regner lige som de autonomes advokat og kommende tilsynsfører, Knud Foldschack, med at huset vil være klar til indflytning i løbet af tre til fire måneder. Men der har de måske forregnet sig, mener den radikale borgerrepræsentant Manu Sareen.

"Normalt plejer jeg at have en rimelig god fornemmelse for, hvor lang tid tingene tager, men denne her sag har sit helt eget liv. Der er så mange følelser og mennesker involveret, at det er fuldstændig umuligt at forudsige noget som helst. Virkeligheden er, at ingen ved, hvor lang tid det vil tage," siger Sareen til Berlingske Tidende.

Sareen ser heller ikke Grøndalsvænge Allé som en mulighed. Her skal der efter hans opfattelse bygges billige boliger i stedet.

Ud over beboerne på Grøndalsvænge Allé kan københavnere i nærheden af Enghavevej 80-82 på Vesterbro og Kigkurren 1-3 på Islands Brygge holde vejret i spænding de næste to uger. De tre adresser vurderes at være de mest sandsynlige placeringer for det nye autonomhus.

[email protected]

Kilde: