SF og R: Riv Forsvarskommandoen ned

De Radikales forsvarsordfører, Niels Helveg Petersen, vil ifølge Politiken have lukket Forsvarskommandoens hovedsæde og få det flyttet ind i Forsva...

Slettet Bruger,

05/10/2009

De Radikales forsvarsordfører, Niels Helveg Petersen, vil ifølge Politiken have lukket Forsvarskommandoens hovedsæde og få det flyttet ind i Forsvarsministeriet. Det er det eneste som kan forhindre flere skandaler i Forsvaret i fremtiden.

"Forsvarskommandoens usunde kultur skal vi til livs én gang for alle. Derfor handler det om at rive Forsvarskommandoen ned og flytte den ind i Forsvarsministeriet for at signalere, hvem der bestemmer. Det her handler om at stække Forsvarskommandoens magt, da det er politikerne, der bestemmer over forsvaret, og ikke omvendt," siger han til Politiken.

SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen, er ikke afvisende overfor denne løsning.

"Der har jo været en rådden kultur i Forsvarskommandoen, hvor man har kunnet gøre hvad som helst. Den råddenskab med løgn og spin skal vi til livs," siger han.

Forsvarsekspert Peter Viggo Jakobsen, der er lektor ved Københavns Universitet, mener dog ifølge jp.dk, at de to ordførere overreagerer.

"Set ud fra det vi ved på nuværende tidspunkt, er der tale om en eller to mand i Forsvarskommandoen, der har leget julelege og fabrikeret deres egne beviser. Det vil man aldrig kunne gardere sig imod, uanset om man slår organisationerne sammen, så jeg synes, det er en overreaktion. Og jeg har svært ved at se, at det er udtryk for råddenskab og en kultur, der gennemsyrer hele Forsvarskommandoen. Det er altså første gang, de laver noget, der bare minder om det her," siger han til jp.dk, og afslutter:

"Der tale om nogle partier, der bruger jægersagen til at trække en gammel mærkesag frem. Det er udtryk for, at de ikke har helt så stor tiltro til militæret, og de gerne vil være sikre på, at militæret er underlagt politisk eller demokratisk kontrol."

[email protected]

Kilde: