SF klar med belønning til strejkende

Senere i dag afgøres det, om cirka 100

Slettet Bruger,

11/04/2008

Senere i dag afgøres det, om cirka 100.000 offentligt ansatte går i strejke fra onsdag. Men allerede nu freder SF's Villy Søvndal de potentielt strejkende. Et indgreb i konflikten bliver uden SF's deltagelse. Det skriver Jyllands-Posten.

"Jeg kan slet ikke forestille mig, at SF vil lægge stemmer til et forløb, der har været håndteret så amatøragtigt fra finansministerens side, og som slet ikke lever op til vore ønsker om, hvad det er for en offentlig sektor, vi vil sikre," siger Villy Søvndal til Jyllands-Posten.

Søvndal støtter pædagogernes, sygeplejerskernes og sosu-assistenternes krav om at få en større lønfohøjelse, end de 12,8 procent fordelt over tre år, som hovedparten af de offentligt ansatte tidligere har sagt ja til. Men udmeldingen om ikke at ville indgå i et eventuelt indgreb undrer Anders Bondo Christensen, der var chefforhandleren, der nikkede ja til de 12,8 procent.

"Man kan ikke både sige, at man ikke vil blande sig, og så blande sig alligevel med lønløfter. Det er noget populistisk pjat," siger han.

Også de radikale og Socialdemokraterne er utilfredse med SF-meldingen. Henrik Sass Larsen fastslår, at partiet ikke vil fraskrive sig muligheden for at gribe ind. Den slags hører med til at være "regeringsbærende parti med ansvar for landet". En vurdering, som den radikale næstformand Morten Østergaard bakker fuldt ud op om.

"Det er helt uansvarligt at fraskrive sig retten til at gribe ind i en konflikt. Hvad forestiller han sig? At der skal gå månedsvis uden ambulant behandling på sygehusene? Dette viser klart, at SF ikke er parat til at tage ansvar som regeringsbærende parti," siger Morten Østergaard til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: