SF kan hjælpe regeringen med at få jobplan i hus

Slettet Bruger,

15/12/2007

Sammen med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti vil SF gerne være med til at give de offentligt ansatte mere i lønposen. Men når det kommer til de to større partiers modstand mod regeringens jobplan, kan folkesocialisterne vise sig at være statsministerens redningsmand. Det beretter Ritzau.

De to partiledere, Helle Thorning-Schmidt (S) og Pia Kjærsgaard (DF), siger i dag til Berlingske Tidende, at de er villige til at finde fælles fodslag i de snarlige diskussioner af jobplanen, der skal bringe mere arbejdskraft til Danmark. De to partiledere mener, at regeringen overdriver behovet for arbejdskraft og advarer mod blindt at indhente folk fra udlandet.

SF's gruppeformand Ole Sohn ser helt anderledes på sagen.

"Jeg vil på det kraftigste advare mod, at vi får en debat om jobplanen, der mest går på at begrænse mulighederne for, at folk udefra kan komme til Danmark og arbejde. Det er i den grad at lægge gift ud for de løsninger, vi står overfor. Vi skal sikre, at vi får opkvalificeret og efteruddannet de arbejdsløse, som vi har, men også, at vi kan tiltrække arbejdskraft fra udlandet," siger Ole Sohn til Ritzau.

[email protected]

Kilde: